2011. szeptember 13., kedd

Embellissez-moi !                                                                        


EMBELLISSEZ-MOI ! / VÁLTOZTASS GYÖNYÖRŰVÉ!
Institut hongrois - Collegium Hungaricum, Paris, 92, rue Bonaparte
megtekinthető: szeptember 23 - október 23

A csoportos kiállítás középpotjában a fogyasztói társadalom, a (tömeg)média és a kortárs magyar képzőművészet összefüggései állnak, különös tekintettel a női test-reprezentációk módozataira.
A tárlat olyan fiatal magyar képzőművészek alkotásait mutatja be, akik valamennyien a média által generált új, női szépségeszményre és ideálokra, a női szerepekre, a testátalakítás lehetőségeire, illetve az önreprezentáció terepeként funkcionáló testre és/vagy divatra reflektálnak.
A most látható munkák közös vonása az erőteljes média- és társadalomkritikai gesztus, valamint az egyes médiaműfajok által közvetített ambivalens női testideál-kép olykor humoros, máskor drámai leleplezése.
A kiállítás célja az ideális női test médiareprezentációival, a tudatos testkontrollálás problematikájával és a testátalakító-eljárásokon keresztüli önrekonstrukcióval kapcsolatos művészi reflexiók bemutatása. A tárlat anyaga mindemellett olyan aktuális kérdéseket is felvet, mint az új testideál léte és létjogosultsága, a karcsúság-kultusz valós veszélyei, illetve uniformitás és androgünitás összefüggései.

Kiállító művészek: Baksa Zsófia, Balla Vivienne, Baráti Vice, Barnie, Czene Márta, Csabai Renátó, Csernák-Riskó Boldizsár, Eperjesi Ágnes, Érmezei Lili Zoé, Fáskerti Zsófia, Göbölyös Luca, Oravecz Zsófia, Páhi-Fekete Noémi, Ridovics András, Soós Nóra, Szabó Klára Petra, Szentpétery Annamária, Töttös Kata, Verebics Ágnes, Zana Krisztián
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1 megjegyzés:

  1. Szia Zsófi- készítettem fotókat a megnyitón. Ha érdekelnek a képek, vegyél fel facebookon :)

    VálaszTörlés